Loodgieter selecteren: geen sinecure

Waar je op moet letten als je een boiler gaat kopen

Als een huishouden een cv-ketel enkel voor verwarming heeft moet er ook een boiler worden aangeschaft om te kunnen genieten van warm water. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met de afstand die het warme water van de boiler naar de kraan moet afleggen. Bij een boiler kopen moet er ook goed nagedacht worden over welke geschikt is voor een specifieke situatie. Elke soort boiler heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je kan je laten informeren over de opties bij Van der Wal B.V. Hieronder staan de verschillende soorten boilers waaruit een huishouden kan kiezen.

Boiler kopen? De verschillende soorten boilers op een rijtje

Doorstroomboiler
Een doorstroomboiler voorziet een huishouden van warm water, maar verschilt in de manier van opwarmen met een gewone elektrische boiler. Deze boiler slaat geen warm water op, maar verwarmd pas water als hier de behoefte naar is. Er stroomt dan koud water aan de ene kant en wordt aan de binnenkant van de boiler door middel van een spiraal verwarmd. Hierna komt het er aan de andere kant als warm water uit. Doordat er alleen water wordt verwarmd, wanneer hier om wordt gevraagd is een doorstroomboiler heel zuinig. De totale energie kosten van een huishouden zullen hierdoor verminderen. Het onderhoud is jaarlijks en dient echt aangehouden te worden. Wordt deze boiler optimaal onderhouden dan werkt hij het beste.

Gasboiler
Een gasboiler is niet de milieuvriendelijkste optie, maar zijn daarentegen wel voordelig. Er kan worden genoten van warm water wanneer dit nodig is. Ze zijn veilig, gebruiksvriendelijk en vereisen minimaal onderhoud. De gasboiler moet wel twee keer per jaar voor controle en onderhoud.

Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler verwarmt water door warmte als het waren uit de omgeving te pompen. Deze manier van warm water creëren zorgt voor een enorme besparing op de energiekosten. Deze boiler heeft wederom jaarlijks onderhoud nodig.

Zonneboiler
De zonneboiler werkt precies hetzelfde als zonnepanelen, de zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte. Een huishouden bespaart enorm veel geld door gebruik te maken van een zonneboiler.

Hoeveel liter water moet er in de boiler kunnen?
Verbruik van water in een gemiddeld huishouden
Een gemiddelde douchebeurt verbruikt ongeveer 50 liter water.
Een gemiddeld bad verbruikt zo'n 120 liter water.
Een toilet verbruikt dagelijks gemiddeld 30 liter water.
Een gemiddelde wasbeurt verbruikt zo'n 50 liter water per wasbeurt.
Een afwasmachine verbruikt zo'n 20 liter water per wasbeurt.
met deze gemiddeldes kan een huishouden een schatting maken van hoeveel warm water er nodig is per dag.


Delen